Letonia să adopte moneda euro, guvernul a promis că majorările de prețuri nu vor fi

În martie 2010, guvernul leton a decis că de la 1 ianuarie 2014, țara va introduce moneda euro. Așa cum a prezis președintele Băncii Letoniei, intrarea țării în zona euro, va fi însoțită de creșterea mai minime de preț de 0,3-0,4 la sută. De asemenea, în interviu, a declarat că Letonia se va merge "în liga mare", după cum reiese din rata națională de schimb care nu se schimbă, și rămâne la 0 702 804 lats la evru.

Șeful Băncii Centrale a indicat că rata rămâne cel vechi, care a rămas în zilele de criză, ca tara nu se va manipula cursul de a face ceea ce mai bune sau favorabile pentru alții.

Ca "Finmarket" agenția internațională Fitch Ratings a îmbunătățit pe termen lung emitent de rating implicit de Letonia în valută străină de la BBB la BBB +. Pe termen scurt IDR Letonia îmbunătățită cu F3 la F2. În a Fitch a declarat că majorarea Evaluarea este urmare a deciziei miniștrilor de finanțe din zona euro privind aderarea Letoniei la blocul monetar.

În 2008, Letonia a fost la un pas de faliment. Timp de 2 ani, Letonia a pierdut o parte (sau mai degrabă a cincea) a economiei sale, mulți funcționari publici s-au redus, iar cei care rămân în continuare să primească mai puțin de 40 la suta din salariu. În timp, a părăsit țara aproximativ 10 la suta din populatie. Dar, cu ajutorul unui împrumut de la UE și FMI la 7,5 miliarde de euro Letonia sa rupt de criză, în comparație cu Grecia.

În prezent, Letonia are destul cei mai buni indicatori de creștere economică din Uniunea Europeană.


Ştiri