Singapore a arătat o creștere maximă a economiei din 2011

În doi ani, situația economică din Singapore a devenit cel mai bun, cea mai mare creștere a fost determinată de consolidarea acestui sector de servicii și restaurare a producției industriale.

Potrivit comercial al țării din PIB-ul din Singapore a crescut cu 15,2 la sută. Volumul producției industriale în prima lună de vară este mult mai crescut, și mai precis cu 1,1 la sută pe o bază anuală și cu 37,6 la sută comparativ cu trimestrul anterior.

În comparație cu anul precedent, volumul de construcții a crescut cu 5,5%, iar anul trecut a fost de numai 5%.

Și nivelul de persoane fără loc de muncă în acest an este de 1,9 la suta, care contribuie la consolidarea creșterii PIB-ului. Aceasta rata șomajului se apropie de valoarea minimă în ultimii cinci ani.

În raport, Ministerul Comerțului a declarat că creșterea bruscă în performanță reflectă rezultatele puternice din sectorul de fabricare a echipamentelor biomedicale și electronice.

Având în vedere creșterea cererii interne, statele din Asia sunt mult mai ușor de suportat consecințele de redresare economică globală inegală.

În plus, Autoritatea Monetară din Singapore a permis monedei nationale sa scada in valoare de 3%, comparativ cu dolarul, în ultimele șase luni, care, la rândul său, creșterea competitivității produselor locale.

"Creșterea rapidă a producției industriale a depășit așteptările noastre, și extinderea constantă a sectorului de servicii adaugă optimism investitorilor - a spus un analist de la Australia & New Zealand Banking Group Ltd., Daniel Wilson -. Va creșterii durabile va depinde de factori externi."

Ştiri