Huawei a negat acuzațiile de spionaj

Huawei a negat acuzațiile de spionaj pentru guvernul RPC de la un fost șef al CIA Michael Hayden. Michael Hayden a exprimat de asemenea opinia că o companie din Hong Kong transferat unele date de la China.

Și reprezentantul șef al Huawei a negat datelor și a spus că acuzațiile sunt calomnii și minciuni.

Politica americană în 2012, a declarat că Huawei reprezintă o amenințare pentru securitatea SUA, deoarece este asociat cu autoritățile chineze.

Guvernul britanic săptămâna trecută a dat o declarație în sensul că un centru de speciale de securitate cibernetică va efectua analiza de Huawei.

Aceste preocupări s-au datorat faptului că fondatorul companiei Ren Chzhenfey, a fost un ofițer în APL - forțele armate chineze.
Dar compania a respinge aceste argumente și mărește focalizarea pe faptul că acesta este de 98,6% deținută de angajații săi.
Potrivit lui Hayden, Huawei în comun cu autoritățile chineze pentru cunoștințele sale extinse de sisteme de telecomunicații străine, crearea de care a fost implicat.

Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al Huawei Scott Sykes a dat o declaratie, a spus că toate declarațiile sunt o distragere a atenției de la problemele reale asociate cu spionajul industrial și altele care merita o discutie pe o scară globală.
Ştiri