Armenia, Georgia și Moldova sunt în 2014, pentru a semna un acord de liber schimb cu UE

Conform declarației ministrului de externe al Lituaniei Linas Linkevičius în 2013, Republica Moldova, Georgia și Armenia ar putea semna acorduri de liber schimb cu UE.

Ministrul a spus BNS, care va fi de așteptat să semneze acorduri în Georgia și Republica Moldova, ca poate fi și Armenia, însă semnarea de contracte vor încerca să pună în aplicare cât mai curând posibil, în timp ce încă rulează Comisia Europeană.

BNS a declarat că Comisia Europeană a mandatelor expira și, mai precis, în a doua jumătate a anului 2014.

Moldova și Georgia au încheiat negocierile privind un acord de liber schimb, și numai Armenia în următoarele câteva zile pentru a finaliza negocierile.

În luna noiembrie a acestui an, va găzdui un summit al "Parteneriatului Estic", la Vilnius. Proiectul urma cu cinci ani, la un summit-ul de la Praga privind apropierea de UE și șase țări cum ar fi Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Belarus, Armenia, și Azerbaidjan.

Mai devreme, în Uniunea Europeană au fost cererile care doresc să profite de reprezentanța în Lituania și Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc la Vilnius, pentru a debloca relațiile cu Belarus.

Ştiri