Gazprom din nou plâns de prețurile din China

Ca China a insistat, "Gazprom" a dat cererile de derogare de la care au fost folosite ca prețul de exporturile Chinei la prețurile din SUA Henry Hub.
Prețurile din SUA de aproape trei ori mai mici decât cele pentru care "Gazprom" vinde gaze naturale în Europa, și pentru care intenționează să facă în China.
Ci de asumarea de experți, monopolul rus este încă prețuri mai mici pentru China, aceasta va fi pentru a avea timp să ia o parte din piața chineză în creștere.
În urma reuniunii, președintele chinez CNPC Jiping Kyaw și șeful de "Gazprom" Alexei Miller, "Gazprom" nu se va lega prețurilor gazelor naturale pentru China la prețul de bunuri din SUA.
Director de Business Development în spațiul CSI agenția Argus Vyacheslav Mishchenko a spus că prețul de contracte la fața locului în SUA Henry Hub - 140-150 $ pentru 1 mie de metri cubi.
În regiunea Asia-Pacific (DAE) este indicele de referință al Japoniei brut Cocteil (CUC), și în cazul în care prețurile sunt mult mai mari. Potrivit Mishchenko, prețul mediu al contractelor de la fața locului, în Asia-Pacific este acum aproximativ 600 dolari pentru 1 mie de metri cubi. Și în 2013 sa ocupat și de 800 de dolari.
Având în vedere țările din Asia-Pacific fac zelul lor pentru a aduce în jos prețul gazelor importate. Mishchenko susține că "Gazprom" legarea de Henry Hub, absolut de neiertat.
Monopolul rus înseamnă că prețul pentru China a fost absolut la fel ca și pentru Europa. "Gazprom" livrările de gaz către Europa în cadrul contractelor pe termen lung, care sunt la rândul lor legate de prețurile mondiale la produsele petroliere și țiței în sine. Astăzi, prețul mediu al ofertei Europene un total de 400-410 de dolari pentru 1 mie de metri cubi.
Mikhail Korchemkin șef al East European Gas Analysis a spus că China a cerut pentru legarea la Henry Hub, pentru că în acest moment China este de negocieri paralele cu privire la aprovizionarea cu gaze din America.
Cu toate acestea, din 2004, Rusia încearcă să cadă de acord asupra livrărilor de gaze naturale către China. Experții lume preconizează că China nu a are nevoie de gazul rusesc, iar până în 2020, cererea de gaze din China va ajunge la 300-350 miliarde de metri cubi pe an. Producția internă a Chinei va oferi aproximativ 115 de miliarde de metri cubi, aproximativ 80 de miliarde de metri cubi de chinezi vor fi în măsură să ofere, prin achiziționarea de gaz lichefiat (GNL). O livrare din regiunea Asia-Pacific nu va depăși 40 de miliarde de metri cubi.
În calitate de experți lume preconizează că, în 2030, consumul de gaze naturale în China va depăși consumul european, care se ridică în prezent la aproximativ 600 de miliarde de metri cubi.
Obstacol în cadrul negocierilor, a servit ca preț, ca și chinezii spun ca isi doresc sa primeasca gaz rusesc la 250 dolari pentru 1 mie de metri cubi, iar prețul livrărilor europene ale "Gazprom" a fost de aproximativ 450 $. Dar mai târziu, China a decis să fie de acord la un preț de 350 dolari.
Ca tarifele sunt reglementate de către guvernul RPC, China nu este fizic capabil de a cumpăra gaze la prețul de cel propus de "Gazprom", adică în viitorul Chinei nu va fi capabil de a vinde mai mult gaz pe piața internă.
Din date neoficiale se știe că plata în avans ar putea fi motivul pentru reducere. De asemenea, unele surse au raportat că "Gazprom" necesită o plată de 25 miliarde dolari în jos din China, care sunt necesare pentru monopolul rusesc pe de conducte de gaze în China.
Conform planului preliminar de alimentare, acestea trebuie să fie transpuse în realitate, în două direcții: est (tubul de la Khabarovsk, 38 miliarde de metri cubi) și Vest (conducta "Altai", cu o capacitate de 30 de miliarde de metri cubi pe an). Aceste conducte în planurile, și experți din industrie a subliniat că aceste ramuri sunt necesare doar 25 de miliarde de dolari.
După ceva timp, CNPC chinez a spus că ea nu chiar 25 de miliarde din fondurile disponibile $, prin urmare, va trebui să contracteze împrumuturi, care va costa serviciul CNPC este prea scump.
Miller a susținut că 2018 va trebui să înceapă aprovizionarea cu gaze, în valoare de aproximativ 38 de miliarde de metri cubi pe an, cu o crestere de pana la 60 de miliarde de metri cubi, dar în cele din urmă prețul de emisiune nu a fost rezolvată.
În Sankt Petersburg, părțile vor fi negociate la Forumul Economic Mondial.

Ştiri