Republica Moldova a refuzat să adere la Uniunea Vamală

   Natalia Gherman Ministerul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a dat recent o declarație spunând că Republica Moldova nu este pregătită pentru care a lovit Uniunea Vamală. 

   În acest moment, în TS include țări precum Rusia, Kazahstan și Belarus. Natalia Gherman a explicat această decizie prin faptul că alianța internațională deține politica de tarifare, care la moment nu corespunde angajamentelor pe care Moldova a luat la un moment în care țara a aderat la Organizația Mondială a Comerțului. 

   De asemenea, recent, Natalie Herman, la o conferință de presă, a declarat că în cazul în care țara nu intră în vehicul, atunci nu ar avea nici un impact asupra comerțului și a dezvoltării economice a Republicii Moldova în cadrul Tratatului privind comerțul liber cu țările membre ale CSI. 

   Capitolul MAEIE menține un acord de liber schimb între Republica Moldova și alte țări care fac parte din UE nu are un impact negativ asupra cooperării dintre Republica Moldova și Rusia, precum și o relație bună va fi cu fostele state CSI. 

   Ministerul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a adăugat că, după semnarea contractului și performanța de punctele sale, Republica Moldova va fi un partener economic important. 

   De asemenea, se exporte spre țara va fi majorat, ceea ce va fi destul de un efect pozitiv asupra relațiilor comerciale externe cu țările europene. De asemenea, va crea instituții juridice semnificative, inclusiv o concurență normală, transparența în relațiile de comerț și protecția investițiilor.

Ştiri