India se teme de criza

   India pune o mulțime de efort pentru a opri declinul Yen și fluxul de capital. 

   Acești factori pot duce țara la o mare criză din ultimele două decenii. 

   Bank of India a elimina cantitatea de capital pentru companiile locale, care ar putea investi până la 100 la sută din capitaluri proprii lor străine. Anterior, cifra a fost de 400 la suta. 

   De acum pe cetățenii indieni va fi capabil de a transfera bani în străinătate, doar 75 de mii de dolari. Angajații publici să depună eforturi pentru a limita de capital, instrumente financiare derivate valutare și să reducă importurile de aur, dar că nu se oprește căderea rupia, care a scăzut la un nivel record. India are nevoie pentru a strânge capital pentru a finanța înregistra un deficit de cont curent al balanței de plăți.

    În ultimii doi ani, rupia a fost adormit cu 28 la sută, iar în acest an Yen scăzut cu 11 la sută. Bhanu Baweja spune că toate acestea nu se rezolvă problema în India, cu excepția faptului că a stopa fluxul de 5 miliarde de dolari pe an. 

   De asemenea, el spune că atunci când fluxul este limitat, atunci oamenii vor începe să vorbesc despre legalitatea unor controale de capital, dar, în general, se referă doar la cetățenii locali, dar nu în orice caz, investitorii străini.

    Banca centrală a decis să ridice ratele dobânzilor și să restricționeze accesul băncilor la lichidități prin licitație repo, aceste proceduri sunt efectuate pentru a vă menține moneda care se încadrează. În plus, taxa de import a crescut de aur și argint. Aceste eforturi nu au reușit până acum să producă rezultate ieșiri de capital, de asemenea, a condus la o reducere a deficitului de cont curent, care în anul fiscal trecut a crescut la 4,8% din PIB, ceea ce este o valoare record.

    În acest an, guvernul intenționează să reducă rata din PIB la 3,7 la sută.
.
Ştiri