Europa intenționează să aloce fonduri pentru modernizarea ucrainean GTS

   Guenther Oettinger a declarat că GTS Ucrainei de astăzi este una dintre principalele componente ale sistemului energetic european . UE susține , de asemenea, că intenționează să finanțeze ucrainene GTS pentru modernizare.

   "Avem o mulțime de a discuta cu partenerii noștri de la Banca Europeană de Investiții , BERD și condițiile FMI pentru acordarea de credite Vrem să finanțeze modernizarea GTS ucrainean." - Citat eurocommissioner "Adevărul ucrainean". 

   De asemenea, UE a menționat că majorarea producției de hidrocarburi Ucrainei de șist este o ocazie minunata de a atrage investiții pentru o perioadă lungă de timp.

   Într-o declarație publică Oettinger a declarat că UE va urma puternic respectate de către toate părțile la normele de pe piața de energie , în cel mai important - din sectorul gazelor naturale.

   Prim-ministrul Azarov și Ettinger a vorbit despre , la întâlnirea pe care Ucraina intenționează să solicite pentru a rezolva problema înainte ca UE și Rusia , care a fost interesat în sistemul de transport al gazelor din Ucraina ( GTS ).

   Chiar mai devreme Kiev a sugerat de mai multe ori pentru a forma un consorțiu pentru a gestiona sistemul de transport al gazelor din Ucraina în format trilateral - cu participarea Rusiei și Europei.

   Lățime de bandă ucraineană GTS este de 150 de miliarde de metri cubi pe an , dar este folosit doar 60 la suta din capacitate . 

   Azarov a făcut puține declarații mai devreme că Ucraina poate conserva o parte din trompeta lui , dacă tranzitului gazului rusesc pentru tarile europene va fi redus . Avizul Kiev astfel încât modernizarea GTS Ucraina este benefic pentru toate părțile economice .

Ştiri