Curs valutar Banca Naţională a Moldovei in Moldova

Adresa:
Republica Moldova, MD-2005, mun. Chişinău, Bulevardul Grigore Vieru 1
Telefon:
(+373 22) 40 91 01
Site:
E-mail:
Filiale:

Informații despre bancă:

În 1991, conform legislaţiei a fost format un sistem bancar de două niveluri, în care Banca Naţională a Moldovei îndeplineşte funcţia de bancă centrală, dar nu este angajată în activitatea bancară comercială. În iulie 1995 Parlamentul a adoptat două legi cu privire la Banca Naţională a Moldovei şi instituţiile financiare.

Aceste legi includ elemente orientate spre întărirea rolului Băncii Naţionale în elaborarea şi implementarea politicii monetare şi valutare şi spre o activitate sigură şi durabilă a sistemului financiar.

Banca Naţională a Moldovei este responsabilă pentru autorizarea, reglementarea şi supravegherea activităţii instituţiilor financiare. Aceste funcţii se exercită luând în consideraţie Principiile de bază ale Comitetului Basel pentru supravegherea bancară efectivă.

Autorizaţiile, inclusiv pentru tranzacţii cu cote substanţiale din capitalul băncilor, se eliberează numai dacă Banca Naţională a Moldovei este pe deplin convinsă că persoanele autorizate vor avea o situaţie financiară stabilă şi vor activa în conformitate cu cerinţele legale de prudenţă, inclusiv cerinţele aferente calificării, experienţei, reputaţiei administratorilor şi proprietarilor acestora.

Curs Valutar in Moldova!

Ştiri