Moldova a reluat zborurile în spațiul său aerian

Timp de câteva ore a fost închis aeronavelor civile. Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis marți pentru câteva ore pentru aeronavele de aviație civilă.

Acest lucru a fost anunțat de transportatorul aerian național Air Moldova și administrația Aviației din Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova a declarat că la ora locală 11: 24, spațiul aerian al țării a fost închis "pentru a asigura siguranța zborurilor aeronavelor civile." Zborurile pe cerul Moldovei au fost reluate 3 ore mai târziu, la ora 14:47.

Luni, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat Rusia că intenționează să răstoarne guvernul țării.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a vorbit despre conspirația rusă pentru schimbarea Guvernului moldovean săptămâna trecută, referindu-se la datele de informații ucrainene. Câteva zile mai târziu, guvernul moldovean a demisionat.

Casa Albă a subliniat pe 13 februarie că rapoartele potrivit cărora președintele rus Vladimir Putin plănuiește o lovitură de stat în Moldova "provoacă îngrijorare profundă"

La 10 februarie, Moldova a raportat că o rachetă Rusă i-a încălcat spațiul aerian în timpul unui atac asupra infrastructurii ucrainene și l-a convocat pe ambasadorul rus, protestând împotriva lui.

Ştiri