Moldova este pe lista neagră

Republica Moldova este inclusă de mai multe țări europene, inclusiv Germania, Cehia și alte câteva, pe lista neagră a statelor cu interdicție privind exportul de produse cu dublă utilizare și de securitate în țara noastră.

Acest lucru a fost declarat de directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de securitate, expert în domeniul securității, fost ministru adjunct al Afacerilor Externe Valery Ostalep, vorbind în cadrul Programului Teritoriul Libertății cu Liliya Burakovsky. În același timp, el a pus sub semnul întrebării declarațiile despre sprijinul fără precedent al Republicii Moldova din partea partenerilor externi, relatează Noi.md cu referire la lisa.md.

"În ceea ce privește sprijinul fără precedent... Doamna ministru de Interne Anna Revenko deschide un fel de centru de securitate, forumurile au avut loc deja de două ori. Dar Republica Moldova, și acesta este Guvernul, în mod specific, inclusiv Doamna Revenko, sunt incluse de către statele europene, inclusiv Germania, Republica Cehă și mai multe altele, în lista neagră a statelor cu interdicție privind exportul de produse legate de securitate și cu dublă utilizare în țara noastră din cauza incompetenței și criminalității",–a declarat Ostalep.

"Și de ce ar trebui să vorbesc despre asta și să vedem care va fi reacția. Afacerile și fluturarea steagului sunt bune, dar este puțin probabil ca autoritățile să poată spune despre succese tangibile", a remarcat expertul în securitate.

Curs de schimb valutar in Moldova

Ştiri