Moldova este pe lista neagră

Republica Moldova este inclusă de mai multe țări europene, inclusiv Germania, Cehia și alte câteva, pe lista neagră a statelor cu interdicție privind exportul de produse cu dublă utilizare și de securitate în țara noastră.

Acest lucru a fost declarat de directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de securitate, expert în domeniul securității, fost ministru adjunct al Afacerilor Externe Valery Ostalep, vorbind în cadrul Programului Teritoriul Libertății cu Liliya Burakovsky. În același timp, el a pus sub semnul întrebării declarațiile despre sprijinul fără precedent al Republicii Moldova din partea partenerilor externi, relatează Noi.md cu referire la lisa.md.

"În ceea ce privește sprijinul fără precedent... Doamna ministru de Interne Anna Revenko deschide un fel de centru de securitate, forumurile au avut loc deja de două ori. Dar Republica Moldova, și acesta este Guvernul, în mod specific, inclusiv Doamna Revenko, sunt incluse de către statele europene, inclusiv Germania, Republica Cehă și mai multe altele, în lista neagră a statelor cu interdicție privind exportul de produse legate de securitate și cu dublă utilizare în țara noastră din cauza incompetenței și criminalității",–a declarat Ostalep.

"Și de ce ar trebui să vorbesc despre asta și să vedem care va fi reacția. Afacerile și fluturarea steagului sunt bune, dar este puțin probabil ca autoritățile să poată spune despre succese tangibile", a remarcat expertul în securitate.

Curs de schimb valutar in Moldova

Ştiri
 • 24.11.2022

  Despre Sondaje!

  Numarul celor care cred ca Moldova merge in directia gresita a ajuns la 65,8%. Acestea sunt datele sondajului sociologic "Barometrul Opiniei Publice".
  24,3% dintre respondenti sunt siguri de contrariul. Alti 9,9%…

 • 24.11.2022

  Granturi din partea UE

  Comisia Europeana va aloca 533 milioane de euro pentru dezvoltarea cooperarii transfrontaliere si transnationale, accelerarea tranzitiei catre tehnologii "verzi" si sprijinirea asistentei medicale si educatiei in 12 tari - Moldova,…

 • 24.11.2022

  Criza CSI

  Ruptura relatiilor cu CSI va duce la vize, lipsa de gaze si piete de vanzare: de ce Moldova se indeparteaza de Est in favoarea Occidentului