Criza in Apa canal

Cheban: PDS nu-i pasă de criza din Apa-Canal și de faptul că peste două zile Chișinăul va rămâne fără apă din cauza datoriilor.

Primarul General al Chișinăului, Ion Ceban, a vorbit despre subiectul legat de criza din sistemul din Apa-Canal Chișinău. După cum știți, capitala Moldovei - PDS nu este preocupat de criza din Apa-Canal Chișinău și de faptul că peste două zile Chișinăul va rămâne fără apă din cauza datoriilor acumulate ca urmare a majorărilor de prețuri din vina autorităților centrale. Reprezentanții PDS au amânat ajustarea tarifelor, ceea ce a dus la o datorie de 78 de milioane de lei. Propun ca închiderea apei și a canalizării să înceapă cu Guvernul și Parlamentul. Oamenii nu sunt de vină", a spus Cheban prin rețelele de socializare.

Suma datoriei este de 78 de milioane de lei pentru energia electrică. Ara Canal Chișinău nu are acești bani în cont, dar dacă este posibil plătește în rate. Primăria Chișinău a achitat și pentru anul 2022 datoria Canal Chișinău Ara în sumă de 130 milioane lei – acestea sunt obligații de împrumut acumulate din 2015.

Curs de schimb valutar in Moldova

Ştiri