Franța a fost una dintre principalele amenințări la zona euro

   Dallas Richard Fisher a declarat că principala amenințare vine de la situația economică a Franței.

   În plus, președintele Federal Reserve Bank a declarat că încearcă să mă împingă să devină optimist cu privire la situația economică din Europa. Expertul a menționat de asemenea că există schimbări semnificative în regiune criză, dar rămâne totuși un pericol situație deosebit de complex există în Franța.

   Anterior, au existat îmbunătățiri în Franța, dar la începutul lunii august a înregistrat o scădere accentuată a producției industriale de către fel de mult ca 1,4 la suta. Anterior, ministrul de finanțe francez a dat o declarație cu privire la faptul că, în al doilea trimestru al țării din recesiune cu o creștere a PIB de 0,2 la sută, iar banca centrală a profețit o creștere economică de 0,1 la sută, până la sfârșitul anului 2013. 

   Dar expertii nu sunt atât de optimiști și spun că vor fi de așteptat să scadă în PIB. Amintiți-vă că în Franța există o problemă care este importantă - este șomajul. Rata șomajului în Franța a ajuns la marca de 10,4 la suta. Aproximativ 80 la sută din cetățenii țării susțin că președintele nu va fi capabil de a reduce rata șomajului de la sfârșitul anului 2013. Rețineți că în momentul în care UE se află într-o lungă recesiune din 1999. 

   Cinci dintre membrii Uniunii a trebuit să caute ajutor de credit internaționale. În momentul de față, recesiunea este al doilea în ultimii patru ani. Conform previziunilor BCE, economia UE în 2013 va fi redus cu 0,6%. 

   Brazilia, de asemenea, a anunțat recent că este necesar să se revizuiască condițiile de asistență financiară din Grecia, FMI și alte țări cu probleme. Brazilia explică faptul că este nevoie de această revizuire pentru a ajuta aceste programe au fost mai stabile din punct de vedere economic.

    În momentul de față, UE și FMI de asistență financiară sunt în mod activ de lucru pe patru țări din zona euro: Irlanda, Grecia, Portugalia și Cipru.

    Totalul comune credite UE-FMI au fost emise, în valoare de 402.1 miliarde de euro. Cea mai mare parte a banilor a fost în principal din Uniunea Europeană.

Ştiri