FMI a declarat că există trei factori principali care amenință creșterea economică globală

Fondul Monetar Internațional (FMI) a identificat trei factori de risc care ar putea încetini creșterea globală a economiei mondiale.

Blanchard susține că principalul factor - aceasta este o situație care are loc în acest moment în China. El a mai spus că guvernul Chinei în acest moment sunt luarea deciziei de a petrece o rebalansare a economiei, produc tendinta spre consumul intern și de a reduce rolul de investiții.

Economist a remarcat că posibilele riscuri de investiții și de consum nu va fi în măsură să compenseze pentru acest decalaj, acest lucru ar putea duce la o scădere a creșterii PIB-ului Chinei.

Abenomika este al doilea factor de risc cel mai important, ca acest program este de a lua riscuri cu anumite efecte secundare, care nu sunt calculate până la sfârșitul autoritățile japoneze.

Al treilea factor a fost finalizarea unui program de relaxare cantitativă, Rezerva Federală a SUA.

Blanchard a sugerat că aluzie la un program redus a condus la o variabilitate în piețele globale și pe piețele de obligațiuni, ca citatele de monede din lume.

Amintiți-vă că la începutul lunii iulie a acestui an, FMI este a treia oara in acest an a redus prognoza de creștere a PIB-ului global. In editia din octombrie a revizuire a economiei mondiale FMI a prezis rata de 3,6% în luna ianuarie a redus estimarea la 3,5% în luna aprilie - cu 3,3%.

Cu toate acestea, prognoza pentru anul viitor a fost, de asemenea, redus - cu 4%, estimat în luna aprilie, cu 3,8%. În general, conform prognozelor FMI, economia țărilor dezvoltate în 2013 va crește cu 1,2% (prognoza anterioară - 1,2%), în 2014 la 2.2% (2.2%), in curs de dezvoltare - 5 % (anticipat anterior 5,3%) și 5,4% (5,7%), respectiv.

Ştiri