Primăria capitalei va repara podul Mihai Viteazul

Primăria municipiului Chișinău a alocat 108 milioane de lei pentru repararea podului de pe strada Mihai Viteazul din capitală. Acest lucru a fost anunțat de primarul Ion Cheban la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei, care a avut loc pe 4 iulie. Lucrările pe acest site, potrivit lui, vor începe într-o lună.

"Este un eveniment important pentru municipalitate. Am stabilit câștigătorul licitației, care va fi angajat în revizuirea podului", a spus Cheban.

El a menționat că reparația va fi efectuată de un consorțiu de companii împreună cu serviciul ucrainean Grand Group cu o sucursală în Vulcănești. Anterior, șeful Departamentului de Transport Public și comunicații Vitaly Mikhalake a spus că Grand Group Service este specializată în repararea viaductelor.

Costul contractului semnat este de 108 milioane de lei, iar lucrările ar trebui să înceapă într-o lună, a dat asigurări Cheban.

În Noiembrie 2020, a scris Cheban. că podul de pe strada Mihai Vityazul " este într-o stare deplorabilă."

Apoi a spus că " este necesară o intervenție urgentă, altfel suma care va trebui alocată pentru reparații majore va crește pe măsură ce podul se va uza." Potrivit lui Cheban, 72 de milioane de lei au fost necesari pentru reparația podului în 2020.

Curs de schimb valutar in Moldova!

Ştiri