Tarifele la gaze în septembrie

Tarifele la gaze pentru populația Moldovei ar putea crește cu o treime în septembrie: Moldovgaz sa a anunțat un nou preț de achiziție - o creștere de 430 USD

Președintele Moldovagaz sa, Vadim Cheban, a declarat că prețul de achiziție a gazelor naturale livrate Republicii Moldova în luna septembrie va constitui 1882,78 dolari SUA la mia de metri cubi.

Prețul este cu 430 USD mai mult decât în August.

ȘI ÎN ACEST MOMENT

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat situația:

- Ce fac Maya Sandu și guvernul ei pentru a salva țara și populația de prăbușirea iminentă a sistemului energetic, în afară de criticile zilnice la adresa Rusiei, fotografiile pe fundalul simbolurilor LGBT, presiunea asupra mass-media inacceptabile și arestarea liderilor opoziției? Autoritățile au gândit noi opțiuni pentru a goli bugetul de stat pentru încă câteva sute de milioane, oprind achizițiile de gaze incomprehensibile și opace și depozitarea acestora într-un stat vecin.

Poate Maya Sandu și miniștrii ei ar trebui să meargă să învețe din experiența negocierilor privind livrările de gaze către Serbia și Ungaria? Dacă nu puteți, nu doriți sau dacă supraveghetorii dvs. nu vă permit să purtați urgent negocieri constructive cu Gazprom, dați-vă la o parte și dați altora posibilitatea de a salva oamenii din Moldova de frig și de foame.

Curs de schimb valutar in Moldova!

Ştiri