Două noi partide politice vor apărea în Moldova

În Republica Moldova vor apărea două noi partide politice de dreapta. "Am propria mea viziune, propriile mele capacități și cred că pot începe împreună cu oameni care îmi împărtășesc opiniile... putem începe propria noastră mișcare. Și nu că putem, dar începem. Da, Împreună cu câțiva tineri care au fost educați în străinătate și au experiență... am pus bazele unei formațiuni politice conservatoare moderne de centru-dreapta. Cu activitățile acestui partid, vrem și vom schimba radical situația", a declarat bloggerul Dragoș Galben la emisiunea Puterea a Patra de pe canalul N4.

El a precizat că partidul se va numi Partidul Național Moldovenesc (MHP) și are menirea de a uni societatea. Lansarea oficială va urma mai târziu, iar apoi vor fi prezentați membrii echipei sale. "Acest partid va atinge obiectivul, pentru că avem avantajul timpului. Avem timp. Am 34 de ani... Știu unde mă duc și știu că va fi dificil, dar pot dacă durează mai mult pentru a ajunge la putere... pot aștepta 3 ani, 7 ani, pot aștepta 11 ani... Acesta este un avantaj. Acest partid va veni la putere", a spus bloggerul, care a sosit în Moldova în luna iunie a acestui an.

Totodată, Dragoș Galbur a declarat pentru sursa citată că va apărea un alt partid politic. "Un alt partid politic va apărea pe flancul drept... aceștia sunt cei pe care Partidul Acțiune și solidaritate nu i-a luat în echipa sa, care erau atunci în blocul ACUM", a spus el.

Curs de schimb valutar in Moldova!

Ştiri
 • 20.10.2022

  Top 5 știri principale în Moldova

  1. Locuitorii din nordul Moldovei s-au speriat de o explozie puternică și de o coloană de fum: un atac cu rachete asupra unei centrale hidroelectrice a fost efectuat în apropierea granițelor țării noastre.

  2.…

 • 20.10.2022

  Gazprom a redus cu 50% aprovizionarea cu gaze a Republicii Moldova, se preconizează o criză energetică

  Începând cu luna noiembrie, Gazprom rus a confirmat furnizarea a doar 5,7 milioane de metri cubi de gaze pe zi către Moldova, ceea ce reprezintă 51% din volumul convenit prin contract. Acest lucru a fost anunțat pe 31 octombrie de către ministrul Infrastructurii și…

 • 20.10.2022

  PSRM a condamnat acțiunile poliției împotriva protestatarilor

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă categoric acțiunile autorităților țării împotriva protestatarilor de duminică din Centrul Chișinăului. Fiecare formațiune politică are dreptul legal de a organiza marșuri pașnice și mitinguri de protest. Blocarea…