În România, ei au bănuit că Găgăuzia vrea și în Rusia

Presa română a acuzat Autonomia Găgăuză a Moldovei că ar fi discutat la Comrat " problema aderării la Federația rusă ca enclavă."Declarația despre acest lucru a fost făcută la postul de televiziune Antena 1.

Sursa acestor informații nu este specificată, dar postul de televiziune din România a numit regiunea Moldovenească "autoproclamată". Alte resurse informaționale au început să reproducă activ această "senzație".

Ei au amintit, de asemenea, că după ce Rusia a impus un embargo asupra produselor agricole din Moldova din cauza paraziților identificați în ea, Găgăuzia a spus că ei înșiși vor rezolva această problemă cu Rospotrebnadzor.

Anterior, la Comrat a fost avertizat și că deputații Adunării Populare a autonomiei vor trimite o delegație la Moscova pentru a cere un preț mai rezonabil al gazelor pentru locuitorii lor. O astfel de declarație a fost făcută după ce autoritățile centrale ale Republicii Moldova au refuzat categoric să discute aceste probleme cu partea rusă, referindu-se la anumite circumstanțe politice necunoscute nimănui în afară de acestea.

Reamintim că acțiunile antiguvernamentale au avut loc cu adevărat în Găgăuzia în ultimele luni. Comrat afirmă că nu vor susține niciodată întreruperea relațiilor cu CSI și EAEU și cu atât mai mult impunerea de sancțiuni împotriva "prietenilor noștri istorici — poporul Marii Rusii."

Regiunea avertizează că, dacă Chișinăul planifică integrarea europeană prin unirea politico-militară cu România, Găgăuzia va apăra statalitatea moldovenească și își va rezerva dreptul la autodeterminare. În acest sens, Adunarea Populară a Găgăuziei a avertizat că va acționa pentru consolidarea independenței economice și politice a autonomiei, probleme pe care președintele și Guvernul Republicii Moldova le ignoră.

Potrivit EADaily, Președintele Republicii Moldova, Maya Sandu, a numit aceste discursuri o manifestare a separatismului și o provocare menită să destabilizeze situația. De asemenea, ea susține că forțele pro-ruse și "toate grupările criminale și corupte din Republica Moldova" s-au unit pentru a răsturna actuala conducere pro-europeană a țării.

Curs de schimb valutar in Moldova

Ştiri
 • 24.11.2022

  Despre Sondaje!

  Numarul celor care cred ca Moldova merge in directia gresita a ajuns la 65,8%. Acestea sunt datele sondajului sociologic "Barometrul Opiniei Publice".
  24,3% dintre respondenti sunt siguri de contrariul. Alti 9,9%…

 • 24.11.2022

  Granturi din partea UE

  Comisia Europeana va aloca 533 milioane de euro pentru dezvoltarea cooperarii transfrontaliere si transnationale, accelerarea tranzitiei catre tehnologii "verzi" si sprijinirea asistentei medicale si educatiei in 12 tari - Moldova,…

 • 24.11.2022

  Criza CSI

  Ruptura relatiilor cu CSI va duce la vize, lipsa de gaze si piete de vanzare: de ce Moldova se indeparteaza de Est in favoarea Occidentului