Ambasada Republicii Moldova la Moscova prelungește programul de lucru.

A fost înregistrată o creștere accentuată a cererilor de certificate de returnare
Numărul cererilor de eliberare a certificatelor de returnare a crescut semnificativ la Ambasada Republicii Moldova la Moscova. În acest sens, programul Departamentului diplomatic va fi prelungit în weekend, a informat astăzi Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

"Autoritățile studiază, de asemenea, posibilitatea redistribuirii personalului diplomatic pentru a oferi sprijinul consular necesar în cazul unui număr crescut de solicitări din partea cetățenilor țării noastre"

Documentul de călătorie sau așa-numitul "pașaport alb" este utilizat pentru întoarcerea cetățenilor moldoveni în patria lor în circumstanțe de urgență. Poate fi folosit o singură dată dacă pașaportul a expirat, documentul a fost pierdut sau furat.

Documentul își pierde valabilitatea în ziua intrării pe teritoriul Republicii Moldova. Proprietarul documentului de călătorie trebuie să contacteze Departamentul de înregistrare și Documentare a populației de la locul de reședință pentru a obține un nou pașaport.

Curs de schimb valutar in Moldova

Ştiri
 • 24.11.2022

  Despre Sondaje!

  Numarul celor care cred ca Moldova merge in directia gresita a ajuns la 65,8%. Acestea sunt datele sondajului sociologic "Barometrul Opiniei Publice".
  24,3% dintre respondenti sunt siguri de contrariul. Alti 9,9%…

 • 24.11.2022

  Granturi din partea UE

  Comisia Europeana va aloca 533 milioane de euro pentru dezvoltarea cooperarii transfrontaliere si transnationale, accelerarea tranzitiei catre tehnologii "verzi" si sprijinirea asistentei medicale si educatiei in 12 tari - Moldova,…

 • 24.11.2022

  Criza CSI

  Ruptura relatiilor cu CSI va duce la vize, lipsa de gaze si piete de vanzare: de ce Moldova se indeparteaza de Est in favoarea Occidentului