Pentru insultarea angajaților Ministerului Afacerilor Interne va fi mai dură pentru a pedepsi

Mitingurile pașnice se vor califica drept "acte de destabilizare și revolte în masă"?

În cadrul unei ședințe parlamentare de joi, 27 octombrie, au fost anunțate mai multe inițiative legislative privind activitățile Ministerului Afacerilor Interne. În special, aceste proiecte de lege prevăd sancțiuni mai dure pentru insultarea angajaților Ministerului Afacerilor Interne. Nu este greu de ghicit că acestea sunt răspunsul autorităților la cazurile frecvente de insubordonare față de cerințele agențiilor de aplicare a legii, insultele lor și provocarea de daune.

Dacă deputații susțin această inițiativă, iar acest lucru este probabil să fie cazul, atunci autoritățile vor putea urmări legal pe cei responsabili de insultarea angajaților Ministerului de Interne.

De asemenea, prin modificările propuse la Codul penal, autoritățile intenționează să se ocupe de cei "care plătesc pentru acte de destabilizare și revolte în masă."Ei propun, de asemenea, să-i pedepsească pe cei care primesc bani pentru participarea la proteste.

Reamintim că la 20 iulie a acestui an au intrat în vigoare în Moldova modificări ale Codului infracțiunilor, care prevăd sancțiuni mai severe pentru insultarea unui ofițer de poliție și nerespectarea cerințelor sale legale. Acum, pentru insultarea onoarei și demnității unui angajat al Ministerului Afacerilor Interne în timpul executării, infractorul riscă o amendă de la 500 la 1250 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității pentru o perioadă de 40 până la 60 de ore.

Dacă cetățenii agresivi se opun poliției, aceștia vor fi pedepsiți cu amendă de la 1.500 la 2.250 de lei, muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 30 până la 60 de ore sau 10-15 zile de arestare. Pentru nerespectarea cererii legale a unui ofițer de poliție, însoțită de violență sau amenințări, infractorii sunt amendați de la 2000 la 3000 de lei, munca în folosul comunității pentru o perioadă de 40 până la 70 de ore sau arestarea pentru 3-5 zile.

După cum sa menționat în Ministerul Afacerilor Interne, cazurile de violență și alte acțiuni ilegale împotriva angajaților departamentului în îndeplinirea atribuțiilor lor oficiale subminează nu numai autoritatea statului, ci și valorile protejate legal, legea și ordinea, drepturile și interesele protejate legal ale persoanelor fizice și juridice.

Curs de schimb valutar in Moldova

Ştiri