Șoferii de taxi locali bombardați vor fi dați afară din aeroport

Administrația aeroportului neagă existența unui monopol. Monopolul serviciilor de taxi a fost desființat pe Aeroportul Chișinău. Acest lucru a fost anunțat de Viceprim-ministru, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spynu.

El a scris pe rețelele de socializare că acum toți operatorii de taxi vor putea prelua pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Pentru a face acest lucru, o parcare specială va fi echipată la aeroport, unde mașinile de taxi vor aștepta pasagerii.

"Sfârșitul monopolului. La ieșirea din clădirea aeroportului vor fi amplasate indicatoare care vor direcționa pasagerii către un taxi. Principiul de funcționare va fi pe principiul primul venit, primul servit. Astfel, va fi posibil să se evite blocajele de trafic în fața aeroportului, iar șoferii de taxi nu vor mai sta la ieșirea din clădire pentru a ridica pasagerii", a spus Spynu, menționând că administrația aeroportului a emis reglementări care explică în detaliu cum va avea loc întreaga procedură.

Până acum, doar operatorii de taxi 14008/14110 sau Taxi Aeroport puteau parca la aeroport, ceea ce însemna un monopol asupra serviciilor de transport de pasageri.

- În legătură cu informațiile apărute în spațiul public despre noile reglementări privind serviciile de taxi pe Aeroportul Chișinău, administrația Avia Invest oferă câteva precizări.

Declarația despre monopolul aeroportului asupra serviciilor de taxi este o farsă. Toți pasagerii au avut și au dreptul să aleagă și să utilizeze orice serviciu de taxi disponibil în țară.

În ceea ce privește noile reglementări privind furnizarea de servicii de taxi în jurul perimetrului aeroportului, versiunea sa finală ar trebui implementată în termen de 2 săptămâni de la discuția cu Anta și transportatorii autorizați.

Regulamentul vizează prevenirea blocării drumului de acces în fața terminalului, precum și optimizarea traficului în zona terminalului pentru a asigura confortul și siguranța pasagerilor și vizitatorilor Aeroportului Chișinău, se arată în comunicatul aeroportului.

Curs de schimb valutar in Moldova

Ştiri