Îmbunătăţirea perspectivele pentru economia SUA

Perspectivele pentru economia SUA pentru următoarele câteva luni s-au îmbunătățit după publicarea unor statistici macroeconomice, în prima săptămână a lunii august. Modificările stabilesc necesitatea realizării rundei a treia de diminuări cantitativă, dar nu permit să se excludă complet.

 Reamintim că o recesiune limita este de 50,0%, în timp ce indicele de cumpărare a managerilor din sectorul de producţie este de 49,8% deja a doua lună. În ciuda statisticilor, reprezentanţii principalelor ramuri ale industriei vorbesc foarte pozitiv despre situaţia.

 "Afacerea este în plină expansiune pentru ultimele şapte luni", - a spus unul dintre reprezentanţii. În sectorul de non-producție sunt observate performanțe mai stabile. Astfel, indicele managerilor de cumpărare "a fost înregistrat la 52,6%, în timp ce indicele comenzilor noi a crescut cu un punct procentual - 54.3% marca. 

În ciuda faptului că rata şomajului a crescut cu 0,1 puncte procentuale, a fost din nou creat 163.000 de locuri de muncă, care este un indicator puternic al economiei.

 În general, experţii au stabilit o creştere mică, dar constantă, în economia SUA.

Ştiri