Îmbunătăţirea perspectivele pentru economia SUA

Perspectivele pentru economia SUA pentru următoarele câteva luni s-au îmbunătățit după publicarea unor statistici macroeconomice, în prima săptămână a lunii august. Modificările stabilesc necesitatea realizării rundei a treia de diminuări cantitativă, dar nu permit să se excludă complet.

 Reamintim că o recesiune limita este de 50,0%, în timp ce indicele de cumpărare a managerilor din sectorul de producţie este de 49,8% deja a doua lună. În ciuda statisticilor, reprezentanţii principalelor ramuri ale industriei vorbesc foarte pozitiv despre situaţia.

 "Afacerea este în plină expansiune pentru ultimele şapte luni", - a spus unul dintre reprezentanţii. În sectorul de non-producție sunt observate performanțe mai stabile. Astfel, indicele managerilor de cumpărare "a fost înregistrat la 52,6%, în timp ce indicele comenzilor noi a crescut cu un punct procentual - 54.3% marca. 

În ciuda faptului că rata şomajului a crescut cu 0,1 puncte procentuale, a fost din nou creat 163.000 de locuri de muncă, care este un indicator puternic al economiei.

 În general, experţii au stabilit o creştere mică, dar constantă, în economia SUA.

Ştiri
 • 24.11.2022

  Despre Sondaje!

  Numarul celor care cred ca Moldova merge in directia gresita a ajuns la 65,8%. Acestea sunt datele sondajului sociologic "Barometrul Opiniei Publice".
  24,3% dintre respondenti sunt siguri de contrariul. Alti 9,9%…

 • 24.11.2022

  Granturi din partea UE

  Comisia Europeana va aloca 533 milioane de euro pentru dezvoltarea cooperarii transfrontaliere si transnationale, accelerarea tranzitiei catre tehnologii "verzi" si sprijinirea asistentei medicale si educatiei in 12 tari - Moldova,…

 • 24.11.2022

  Criza CSI

  Ruptura relatiilor cu CSI va duce la vize, lipsa de gaze si piete de vanzare: de ce Moldova se indeparteaza de Est in favoarea Occidentului