Economia UE continuoă să scadă, de asemenea, și în a doua jumătate a anului 2012

Experții estimează ca randamentul de EUR / USD la 1.2700 nivel, în speranţa de a stimula acţiunea de către BCE. Cu toate acestea, riscul scăderii monedei europene, desigur, există, în ciuda consolidării pieţei în ansamblu.

 Economia europeană este de aşteptat să scadă din cauza unor probleme în sectorul bancar şi de criză. Reducerea împrumuturilor afectează în mod negativ producţia industrială globală în zona euro, în timp ce utilizarea capacităţii suferă din cauza cheltuielilor de consum mai mic. În ciuda acestei situaţii, Germania, reprezentată de cea mai mare banca din UE se atîrnă critic față de cumpărarea obligaţiunilor de către BCE.

 În legătură cu toate ipotezele de mai sus, conform FMI, economia UE în 2012, pierde 0,2% din PIB. Aceasta prognoza înseamnă o serie de falimente ale instituțiilor financiare importante ale UE, având pe teritoriul lor bilanţurile obligaţiunilor de PIIGS. Experţii recomandă să nu întârzie măsurile monetare ale autorităţilor de reglementare la nivel mondial, în scopul de a evita un nou val de criză. 

Randamentul scăzut al obligațiunilor în Statele Unite ale Americii, Germania, Marea Britanie, Japonia, sugerează, de asemenea, un posibil declin al economiei UE în viitorul apropiat.

Ştiri
 • 24.11.2022

  Despre Sondaje!

  Numarul celor care cred ca Moldova merge in directia gresita a ajuns la 65,8%. Acestea sunt datele sondajului sociologic "Barometrul Opiniei Publice".
  24,3% dintre respondenti sunt siguri de contrariul. Alti 9,9%…

 • 24.11.2022

  Granturi din partea UE

  Comisia Europeana va aloca 533 milioane de euro pentru dezvoltarea cooperarii transfrontaliere si transnationale, accelerarea tranzitiei catre tehnologii "verzi" si sprijinirea asistentei medicale si educatiei in 12 tari - Moldova,…

 • 24.11.2022

  Criza CSI

  Ruptura relatiilor cu CSI va duce la vize, lipsa de gaze si piete de vanzare: de ce Moldova se indeparteaza de Est in favoarea Occidentului