Datoria publică a Japoniei a depășit 10,46 miliarde de dolari

Datoria Japoniei în acest moment este mai mare decât PIB-ul unor țări precum Franța, Germania și Marea Britanie. Anul trecut, deficitul bugetar din Japonia a ajuns la 9,9%, iar în acest an este de 10,3% din PIB.

Ca Guvernul estimează că până în 2020, deficitul se va ridica la 2% din PIB, în ciuda alinierea program masiv de cheltuieli și venituri.

Prim-ministru al Japoniei, în ianuarie, a declarat că există deja un plan de stimulare a economiei, dimensiunea sa este de aproximativ 10 trilioane de yeni. Toate încasările sunt utilizate pentru a îmbunătăți infrastructura de sprijin și investiții, dar programul a provocat o creștere mai mult în datorii.

Japonia intenționează să crească impozitul pe vânzări la 8%, acest lucru va fi făcut în scopul de a spori și să ne dea ceva pentru a suplimenta bugetul țării. Dar decizia finală ar trebui să ofere rezultatele al doilea trimestru PIB-ul va fi decizia la 9 septembrie.

Stagnarea economică din Japonia dureaza de 20 de ani. Situația a fost înrăutățită și de criza economică globală la sfârșitul anului 2000, cu toate acestea începând cu anul 2010, cheltuielile sociale de stat a crescut de la 103 miliarde yeni.

A observat că peste 90% din datoria Japoniei este deținută de investitori interni. Japonia are, de asemenea, de aur-al doilea cel mai mare și rezerve valutare din lume, care este mai mare de un trilion de dolari.

Ştiri