Rominia se pregateste sa pleaca de la bancile cu capital rusesc

Guvernul Rominiei va trebui sa aprobe un act normativ, in baza caruia va face demersurile necesare pentru retragerea Rominiei din Banca Internationala de Cooperare Economica.

Proiectul de lege care urmeaza sa fie aprobat este denuntarea Conventiei privind reglementarile multilaterale in ruble transferabile si a Organizatiei Bancii Internationale de Cooperare Economica (BICE), incheiata la Moscova la 22 octombrie 1963, si a Protocolului, semnat la Moscova in 18 decembrie 1990, pentru modificarea Conventiei privind reglementarile multilaterale in ruble transferabile si organizarea Bancii Internationale de Cooperare Economica, precum si a Statutului acestei banci, relateaza tvrmoldova.md

„Guvernul Rominiei va trimite o notificare oficiala de denuntare a Conventiei BICE si retragere de la actionarii bancii. Retragerea din calitatea de membru al actionarilor BICE se va face in termen de cel putin 6 luni de la data notificarii, in conformitate cu prevederile art. IX din Conventia BICE.

Autoritatile romine vor continua sa coordoneze cu Polonia, Republica Ceha, Slovacia si Bulgaria pentru a asigura retragerea simultana din BICE si pentru a stabili metode similare de retragere care sa asigure ca interesele statelor membre care se retrag sunt protejate in mod adecvat.”

Curs de schimb valutar in Moldova!

Ştiri