China este gata să ajute Moldova să facă un progres în domeniul industrializării

China este gata să aprofundeze cooperarea cu Republica Moldova în domenii precum prelucrarea agricolă, infrastructura de transport, digitalizarea și energia regenerabilă pentru a ajuta Moldova să facă un progres în domeniul industrializării. Acest lucru a fost declarat de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yang Wenbin.

El a reamintit că, în 2013, China a lansat inițiativa "One Belt, One Road", cooperarea cu țările din acest proiect a dus la rezultate fructuoase. În septembrie 2021, China a propus o inițiativă de dezvoltare globală, concentrându-se pe cooperarea în domenii precum securitatea alimentară, industrializarea, schimbările climatice și dezvoltarea mediului, economia digitală și comunicațiile.

Potrivit diplomatului chinez, unul dintre obiectivele principale ale acestor două inițiative este promovarea industrializării țărilor în curs de dezvoltare prin cooperare. Moldova are o locație geografică favorabilă, resurse de muncă de înaltă calitate și acorduri de Liber Schimb semnate cu Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente, Turcia și alte entități, ceea ce creează condiții favorabile pentru stimularea industrializării.

"China este pregătită să aprofundeze cooperarea cu Republica Moldova în domenii precum prelucrarea agricolă, infrastructura de transport, digitalizarea și energia regenerabilă pentru a ajuta Republica Moldova să facă un progres în domeniul industrializării", a declarat ambasadorul chinez în Republica Moldova.

Curs de schimb valutar in Moldova!

Ştiri